Fitness Biznes 1/2021
CITYDIET: pudełka dla smakoszy 20 | ARTYKUŁ SPONSOROWANY ROZMAWIAŁA DOROTA WAROWNA Jaki jest wasz sposób na wyróżnienie się z tego cateringowego tłumu? Emilia Kusion: ‒ Branża cateringu dietetycz- nego rozwija się bardzo dynamicznie. Zmianie uległo także jej postrzeganie przez społeczeń- stwo. Nie jest to już tylko wygodne rozwiąza- nie dla zapracowanego singla, a sposób na świadome odżywianie dla każdej osoby, dla której zdrowy styl życia jest istotny. Wyróżnia nas przede wszystkim to, że w CityDiet na każdym etapie tworzenia produktu działamy z profesjonalistami. Nie zostawiamy miejsca na kompromisy. Nad naszymi daniami pracują mistrzowie kuchni. Menu układane jest w ści- słej współpracy z dyplomowaną dietetyczką, a o doskonałe desery dbają nagradzani mi- strzowie cukiernictwa. To w pełni przemyślany koncept, stworzony ze specjalistami i mistrza- mi w swojej dziedzinie. Nie ma tutaj miejsca na nudę czy banalne potrawy. Korzystając z cate- ringu dietetycznego możemy nie tylko zadbać o swoje zdrowie, figurę, zaoszczędzić cenny czas, ale mamy także doskonałą okazję, by skosztować nietypowych potraw. To wspa- niała kulinarna podróż, odkrywanie nowych smaków i oryginalnych połączeń. Zajmują się tym najwyższej klasy eksperci. Nasz kucharski dream team to wyznawcy filozofii slow food. Naszym niewątpliwym wyróżnikiem jest także podejście do deseru. To swego rodzaju diete- tyczne tabu, które skutecznie obalamy. Rewe- lacyjni cukiernicy tworzą prawdziwe arcydzieła smakowe, które wpisane są w zapotrzebo- wanie kaloryczne naszych klientów. Bardzo istotne jest także to, że w CityDiet dbamy nie tylko o zdrową i zbilansowaną dietę, ale także o środowisko naturalne. Wyznajemy zasadę tylko ECO, dlatego opakowania, w których otrzymujesz CityDiet, są w pełni ekologiczne, biodegradowalne i bez dodatkowych opłat. Jesteście firmą poznańską. Wydawało mi się, że działającą lokalnie, ale muszę przyznać, że lista miast i miejscowości, do których docieracie, robi wrażanie. Jak buduje się taką sieć i gwarantuje jakość odbiorcom w całej Polsce? E.K.: ‒ Tak, serce CityDiet bije w Poznaniu. I to właśnie na tym rynku stawialiśmy też na- sze pierwsze kroki. Uważam, iż do wszyst- kiego należy dochodzić etapami. Etapami, które pozwalają na mądry, przemyślany, ale co najważniejsze, przygotowany na najwyż- szym poziomie rozwój. Właśnie dzięki uważ- nie planowanym procesom dzisiaj odległość nie stanowi dla nas bariery. Śmiało mogę powiedzieć, iż CityDiet od dłuższego czasu cieszy podniebienia nie tylko poznaniaków i Wielkopolan, lecz odbiorców w ponad 200 miastach w całej Polsce. Jak budujemy taką sieć, nie pozwalając sobie na spadek jakości produktu? Dokładnie tak samo, jak każdy inny element naszej marki. Działamy z profesjonalistami. Nasze dania oparte są wyłącznie na najwyższej jakości produktach, a od momentu tzw. wyjścia z kuchni CityDiet podążają bezpośrednio do swoich odbior- ców samochodami wyposażonymi w chłod- nie, w pełni dostosowanymi do transportu zamówień. Tak, by dostarczone o prefero- wanej przez klientów porze dawały bezkom- promisową radość naszym smakoszom. Wielu potencjalnych klientów cateringu dietetycznego zniechęcają koszty ko- rzystania z tego rodzaju usług? Może więc obalmy panujący mit. E.K.: ‒ Tak, jest to mit niesamowicie mocno zakorzeniony w świadomości osób niebędą- cych odbiorcami cateringu dietetycznego. Dużym błędem jest zawsze próba przekal- kulowania jedynie kosztu tzw. tygodniowych zakupów. Dieta pudełkowa to nie tylko pro- dukt włożony do koszyka, to czas, który po- święcasz w sklepie, w drodze, w kuchni, przy planowaniu posiłków. Nagle okazuje się, że zyskujesz 10‒14 godzin tygodniowo. Ile rze- czy dla siebie samego, swoich najbliższych, przyjaciół mógłbyś wykonać w tym czasie? Dodatkowo kwestia marnotrawienia produk- tów. Według danych z 2019 r. statystyczny Polak rocznie wyrzuca do śmieci ponad 240 kg żywności. Zbyt duże zakupy, chwy- tliwe promocje 3+1, tzw. rodzinne opa- kowania, brak planowania listy zakupów powodują, iż kupujemy dużo za dużo. W konsekwencji czego część zakupów usuwana jest z lodówek, ponieważ termin przydatności do spożycia minął. Nie wspo- minając już o negatywnych skutkach nad- produkcji żywności dla środowiska natural- nego. Osobiście zawsze zachęcam każdego sceptyka do tego, aby wypróbował catering dietetyczny przez okres 1‒2 tygodni i sam przekonał się oraz ocenił wartość i cenę swojego czasu i zdrowia. Dieta pudełkowa to nie tylko oferta dla ludzi zapracowanych lub uprawiających sport. W waszej ofercie macie też wiele propo- zycji dla osób z problemami zdrowotnymi. Mogą też liczyć na wsparcie dietetyka. Jak to wygląda? Czy konsultacje są dla wszystkich klientów? Jakie są koszty? E.K.: ‒ Jak najbardziej, nasz catering diete- tyczny ma tyle twarzy, ilu jest naszych od- biorców. Zupełnie dosłownie. Nasze diety bardzo często są „szyte na miarę”. W City- Diet personalizacja diety zaczyna się na wie- lu poziomach. To już nie tylko wybór diety i jej kaloryczności, a wybór liczby posiłków (3, 4, 5), możliwość stosowania wykluczeń produktów, aż po w pełni spersonalizowane diety, uwzględniające indywidualne zdro- wotne uwarunkowania, nietolerancje po- karmowe czy gusta smakowe. Każdy nasz klient może skorzystać z konsultacji z diete- tykiem i taka konsultacja jest bezpłatna. Od kilku lat trwa moda na dietę pudełkową. Większa grupa klientów oznacza też coraz więcej firm oferujących catering dietetyczny. O ofercie CityDiet opowiada dyrektor firmy, Emilia Kusion.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz