SUKCES PO POZNAŃSKU 1/2021

sukces po poznańsku | styczeń 2021 POZIOM WYŻEJ | 45 Tęsknimy za naszymi gośćmi! Spotykamy się na początku grudnia 2020 roku. W restauracji Loft 46 w Kórniku pachnie świeżo pieczoną gęsią, pierogami, żeberkami. Stoły ustawione są pod ścianą, zaraz za drzwiami stanowisko do wynosów. Aż trudno pomyśleć, że jeszcze kilka miesięcy temu ludzie „bili się” tutaj o wolny stolik. Nic dziwnego, w końcu to jedna z najlepszych restauracji w jakich jadłam. Dominika Śliwińska, współwłaścicielka, Agnieszka Steinitz, menadżerka i Paweł Radziejewski, szef kuchni opowiadają o tym, jak nie stracili nadziei, jak zakasali rękawy i każdego dnia walczyli o przetrwanie. Codziennie spoglądając na drzwi swojej restauracji, mają nadzieję na jej szybkie otwarcie i powitanie z uśmiechem gości, za którymi bardzo tęsknią. ROZMAWIA: Joanna małecka | ZDJĘCIA: Sławomir Brandt

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz