SUKCES PO POZNAŃSKU 1/2021
POZIOM WYŻEJ | 47 sukces po poznańsku | styczeń 2021 też obiady za 45 zł, w tym jest zupa, drugie danie i deser. DŚ: Dzięki takiemu działaniu udało się utrzymać całą załogę. Wiosenny lock down się skończył, otworzyliście restaurację i? DŚ: I goście przyszli zjeść. Ależ byliśmy wtedy szczęśliwi. Drzwi się nie zamykały. Mieliśmy dwa razy tyle klientów niż normalnie. AS: Nawet były momenty, że byliśmy zmęczeni, tyle było pracy. Ludzie stali w kolejce za stolikami, co nas komplet- nie zaskoczyło. Restauracja tętniła życiem do tego stopnia, że zwiększyliśmy zatrudnienie. Oprócz normalnego funk- cjonowania, cały czas prowadziliśmy dowozy. PR: Pamiętam jedną niedzielę, kiedy mieliśmy pełną restaurację, a goście stali w ogromnej kolejce czekając na wolny stolik. Byliśmy zszokowani. Potem przygoto- waliśmy nową kartę, która zaczęła się przyjmować aż do kolejnego zamknięcia gastronomii. Dla Was to kolejny lock down, kolejne straty. DŚ: Mieliśmy organizować drugie urodziny. Tak się cieszyliśmy, już wszystko było zaplanowane: atrakcje, sommelier i… musieliśmy zrezygnować. 23 października zamknięto restauracje na nowo, z dnia na dzień. Nie załamaliście się wtedy? AS: Byliśmy silniejsi, wiedzieliśmy, jak sobie radzić. Mie- liśmy samochód i pomysły na menu na dowóz. DŚ: Myśleliśmy, że w grudniu nas otworzą, że jeszcze zdą- żymy przyjąć gości przed świętami. Niestety, nie udało się. Macie stałych klientów, którzy wspierają Was od początku pandemii? DŚ: Tak i bardzo im za to dziękujemy. Mamy nowy rok 2021. Jakie macie plany? PR: Oczywiście szykujemy nową kartę, może tym razem zdążymy uraczyć nią naszych gości. Skorzystamy z sezo- nowych warzyw i owoców. Na pewno będzie smacznie. Już nie możemy się doczekać, aż otworzymy drzwi dla naszych gości. z /loft46restauracja https://loft-46.eatbu.com
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz