SUKCES PO POZNAŃSKU 2/2023
| LUTY 2023 LUDZIE KTÓRĄ POKOCHALI Wszystko zaczęło się od Krzysztofa Mohonia , który zdecydował się otworzyć cukiernię w 1988 roku. Kiedy już wybudował pawilon, gdzie znalazła się produkcja, sklep i biuro o powierzchni dwóch metrów kwadratowych, zabrał się za smażenie pączków. Codziennie osiedle Bolesława Śmiałego ustawiało się w wielką kolejkę, by je kupić. Zresztą do dziś się ustawia. Z czasem asortyment się powiększał, punktów sprzedaży przybywało, a do firmy dołączył syn – Tomasz Mohoń i po kolejnych latach córka – Karolina Mohoń- -Skowrońska . Jednogłośnie przyznają, że bez rożka własnej produkcji ich dzień należy do straconych, a bez pracowników marka Cukiernia Jagódka nie byłaby dziś taka sama. Oprócz tego, że zarządzają firmą, doskonale się rozumieją i nie zamieniliby tej pracy na żadną inną. Są dumni ze swoich wyrobów, tego, że ludzie chętnie po nie sięgają i że codziennie mogą być razem… ROZMAWIA: JOANNA MAŁECKA | ZDJĘCIA: BONDERPHOTOGRAPHY CUKIERNIA | MATERIAŁ PROMOCYJNY
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz