SUKCES PO POZNAŃSKU 3/2023
| MARZEC 2023 14 | ZAPOWIEDZI Benefis Krzesimira Dębskiego 15 marca, godzina 19.00, Aula UAM Zapraszamy na Krzesimir Dębski – Benefis z okazji 50-lecia pracy artystycznej oraz 70 urodzin. Podczas koncertu wystąpi Jubilat, soliści Kasia Wilk i Mietek Szcześniak oraz orkie - stra Le Quattro Stagioni pod batutą Krzesimira Dębskiego. W programie wybrane najbardziej popularne utwory Krze - simira Dębskiego. Będzie to program przekrojowy, który po - każe szeroki wachlarz twórczości Jubilata: zarówno muzyka filmowa, jazzowa, oraz popularne utwory w aranżacjach na solistów i orkiestrę np. Dumka na dwa serca (piosenka pro - mująca film Ogniem i mieczem), Szuflandio ma, Czas nas uczy pogody, Przyszli o zmroku, Mama Afryka, Rzeka ma - rzeń, Lonely Hearts, Stara Baśń, Nim kartka spłonie, Trojak, New Romantic Temptation. Bilety: bilety24.pl Restaurant Week Od 22 marca, Poznań Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach – Restaurant Week (Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach) po - wraca pod hasłem #FoodSoundsGood! Od 22 marca trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail dostępne będą w fe - stiwalowej cenie 69 zł w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje dźwiękowych doświadczeń smakowych na https://RestaurantWeek.pl/. Na gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Co wię - cej – znów dzięki usłudze Klarna będzie można zapłacić za rezerwację po 30 dniach – dzięki temu goście będą mogli odkryć więcej restauracji podczas jednego Festiwalu. - Tematem tegorocznego Festiwalu jest brzmienie jedzenia! To będzie najbardziej „muzyczna” edycja Restaurant Week, w której goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji – zaznacza Marcin Wawrzeń, Country Manager. Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej doświad - czeń na Festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych sma - ków będzie ponownie rekordowa. Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Ło - dzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotują m.in . Poznańskie HUBO Kuchnia | Bar, Cztery Pory Roku czy Nifty No.20.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz