SUKCES PO POZNAŃSKU 3/2023

| MARZEC 2023 POZIOM WYŻEJ | 67 sprzedaży dań na wynos. Jednocześnie zaangażowaliśmy się w pomoc dla poznańskiego szpitala. To była dla wszystkich nowa i trudna sytuacja, a my chcieliśmy być częścią wspólno- ty. Przy kolejnych obostrzeniach i zamknięciach było już dużo trudniej – przyznam, że i ja powoli traciłamnadzieję, że prze- trwamy. Bezmobilizacji całego zespołu, wsparcia naszych go- ści i ogromnej pomocy inwestorów nie poradzilibyśmy sobie. Czy „Sezony” są dla wszystkich? Oczywiście, że tak! Od poniedziałku do piątku jest to przede wszystkim gość biznesowy. Firmy organizują u nas zarów- no duże konferencje, szkolenia, jak i bardziej kameralne spotkania, np. kolacje biznesowe. Dysponujemy bazą 28 komfortowych pokoi (dla ok. 60 gości) oraz dwiema salami szkoleniowymi: mniejszą – typu board room, oraz niemal 300-metrową salą konferencyjno-bankietową. Gości zapro- sić możemy także do ogrodu zimowego, z którego rozciąga się widok na cały nasz teren zielony. Mamy duże możliwości w zakresie organizacji plenerowych spotkań integracyjnych – dzięki ponad hektarowemu ogrodowi możemy zorgani- zować zarówno piknik firmowy, jak i przyjęcie barbecue w altanie. Wweekendy „Sezony” odwiedzają głównie goście indywidualni. Organizujemy uroczystości rodzinne, wesela, kolacje dla przyjaciół, degustacje win. Co wyróżnia „Sezony”? Jesteśmy miejscem z duszą. To rodzinny biznes, w którym sztywne zasady ustępują atmosferze, ludzkiej wrażliwości i prawdziwości. Często zadaję sobie i swojemu zespołowi py- tania. Staramy się być uważni. Kwestionujemy, sprawdzamy, uczymy się. Obserwujemy rodzące się trendy i czerpiemy z nich inspiracje. Nie wystarczy coś stworzyć, trzeba się tym opiekować każdego dnia. I to jest właśnie to „coś”. Poza tym nie bez znaczenia są wnętrza, zaprojektowa- ne z dbałością o każdy detal, zarówno w przestrzeniach wspólnych, jak i pokojach hotelowych. Dla mnie, ale my- ślę, że również dla naszych gości, bardzo ważny jest ogród, który daje możliwość wyciszenia się, złapania kontaktu z naturą, posłuchania śpiewu ptaków czy postawienia bo- sej stopy na trawie. Warto wsiąść w samochód i poświęcić kwadrans jazdy z Poznania, aby móc to poczuć. Bezsprzecznie sercem „Sezonów” jest restauracja, w któ- rej staramy się zadbać o jak najlepszą obsługę gościa, ze wspaniałą, uczciwą kuchnią opartą na produkcie pierw- szej klasy sprowadzanym z całej Europy. Jesteśmy odważ- ni w tym, co robimy. Może zabrzmi to nieskromnie, ale moim zdaniem mamy najlepszą kuchnię po wschodniej stronie Poznania. Jeżeli już mówimy o kuchni, to na czym polega Wasza koncepcja? Tak jak już wspomniałam, to najwyższa jakość pro- duktu, smak, prostota, własne pieczywo, to po prostu comfort food, którym możemy się dzielić, celebrując życie. Osobiście bardzo lubię smakować nowe potrawy. Zmieniając menu co sezon (a więc w roku mamy cztery nowe karty), dokładnie zastanawiamy się w zespole nad każdym nowym daniem. Staramy się za każdym razem zaskakiwać i namawiać naszego gościa, by nam zaufał, wyszedł ze swojej strefy komfortu. Ważnym uzupełnie- niem naszej karty menu jest wyselekcjonowana karta win, w której znajdziemy wina z całego świata, w tym zyskujące coraz większą popularność wina polskich producentów. Stawiamy na nieustanny rozwój i eduka- cję. Chcemy inspirować! Skoro o rozwoju mowa... Co przed Tobą? Jakie plany? Mam apetyt na więcej. Bez marzeń i ciągłej pracy nie ma mowy o rozwoju. A ja zdecydowanie chcę iść dalej… z Sezony. Restauracja i Hotel ul. Topolowa 25, 62-025 Trzek tel. +48 61 10 10 417 www.sezony.pl

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz