SUKCES PO POZNAŃSKU 4/2024

| KWIECIEŃ 2024 W OBIEKTYWIE | 89 ZDJĘCIA: AGATA JESSE OBIEKTYWNIE Kolacja degustacyjna, którą zaserwował Jakub Reszka z zespołem w Forni Rossi, to była prawdziwa uczta zmysłów. Wieczór rozpoczął sam szef Reszka, witając gości, którzy zasiedli przy jednym, wielkim stole. Pierwszą przystawką było carpaccio z bresaoli, zaraz po nim małża świętego Jakuba. W roli intermission wystąpił sorbet bazyliowy, by zaraz po nim goście mogli kosztować wybitnego ravioli oraz ossobuco w towarzystwie takich pyszności jak fondant ziemniaczany, krokiet z włoskiej kapusty, demi glace cielęcy i warzywa okopowe. Zaraz po kolacji na sali zgasły światła i dosłownie wjechało wielkie tiramisu. To był wieczór wyjątkowy, tak jak wyjątkową osobą jest Jakub Reszka. Oczywiście nie mogło zabraknąć nas i nowych relacji, które są fundamentem naszej działalności. Taką na pewno będzie znajomość z kucharzem nietuzinkowym i osobowością telewizyjną – Andrzejem Polanem. Wieczór dopełniły koktajle od Saturday Gin, a za oprawę muzyczną odpowiedzialny był Konrad Bebiołka. z W FORNI ROSSI WIELKA WŁOSKA SIESTA

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz