SUKCES PO POZNAŃSKU 5/2021
74 | SMACZNEGO | maj 2021 3 L a t a m a m y Mamy apetyt na więcej Kurczak supreme kukurydziany, jajko poszetowe gotowane w wirze w towarzystwie ciekawych dodatków i francuskiego sosu, skradło serce jurorów V Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego w Poznaniu. Hasło tegorocznej imprezy organizowanej w szkole im. J. J. Śniadeckich w Poznaniu brzmiało „Jaja w asyście mięsa”. Natalia Walczak, podopieczna Andrzeja Gołąbka, popisowe danie przygotowała w niecałe trzy godziny. Prywatnie marzy o swojej malutkiej knajpce. Najlepiej w słonecznej Hiszpanii. ROZMAWIA: Klaudyna Bogurska-Matys | ZDJĘCIE: Sławomir Brandt Jak to się wszystko zaczęło z turniejem? W końcu w tym roku to już piąta edycja. Andrzej Gołąbek, szef kuchni, juror Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego w Poznaniu: Od samego po- czątku sercem i głową całego turnieju jest Małgorzata Mager. To właśnie Ona koordynuje prace i panuje nad wszystkim. Na samym początku była to bardzo mała im- preza. Niewiele ludzi o niej słyszało. Dlatego każdego roku dopieszczamy ten turniej, żeby był jeszcze lepszy. Dzisiaj jest to znana impreza. Jak się Wam to udało? Pewnie zabrzmi to bardzo banalnie, ale najlepszym spo- sobem na to, żeby konkurs był na takim poziomie, było zaproszenie do udziału w nim profesjonalistów. Dzisiaj
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz