SUKCES PO POZNAŃSKU 5/2022
66 | POZIOM WYŻEJ | MAJ 2022 nanotechnologia oczyszczania powietrza. Gwarantujemy, że w „naszym” powietrzu nie ma żadnych bakterii, wiru- sów, pleśni, pyłów, alergenów ani smogu. Chcemy, żeby każdy kto do nas przyjdzie, poczuł różnicę przebywania w takim powietrzu i zrozumiał potrzebę takich rozwiązań w swoim domu, miejscu pracy i miejscach publicznych. Jest to lokal, który uzyskał już dwa wyróżnienia. Pierwsze to nagroda w międzynarodowym konkursie Global Ar- chitecture & Design Awards 2021 – GADA 2021, gdzie zdobyliśmy trzecie miejsce w kategorii BEST INTERIOR IN THE WORLD! Gratuluję! Dziękuję. Drugim jest polski certyfikat PLANET FRIEN- DLY na najwyższym poziomie LOVING za rozwiąza- nia w obszarach: człowiek, zdrowie, planeta, powietrze, zrównoważony rozwój. Cały lokal wykonany jest z ma- teriałów wolnych od lotnych związków organicznych. Mamy bambusową podłogę, meble wykonane z litego drewna, nie lakierowane, ale pokryte naturalnymi ole- jami. Chcemy, aby osoby, które tutaj wchodzą, doświad- czali nowych doznań w różnych obszarach. Mogą to być także doznania kulinarne w naszej CHILL & RESTAU- RANT. Mamy także całą strefę produktów, które można kupić: od spożywczych, przez kosmetyczne, ubrania, me- ble i elementy dekoracyjne. Mają swoją historię i odpo- wiedni skład. Już wkrótce powiększymy strefę Home & Decor o kolejne 100 metrów kwadratowych. Pandemia zmieniła nasze nawyki. Spowodowała, że jednak chcemy otaczać się naturą, chcemy być zdrowsi, jeść zdrowsze rzeczy, prowadzić aktywny tryb życia. Widzę, że ludzie szukają dzisiaj ekologicznych rozwiązań, ale też trwałych i na lata. I my to mamy. Czy wszystko to, co jest wokół nas, można kupić? Oczywiście. Może Pani kupić fotel, na którym Pani siedzi, stół, firanę zawieszoną w oknie czy chrobotka, który zdo- bi naszą ścianę w postaci panelu dekoracyjnego. Można kupić lampy, rzeźby, składniki, z których przygotowuje- my nasze posiłki, nawet herbatę, którą Pani pije. I o to chodzi, o doświadczanie – w końcu to Experience Center. Chcemy, żeby ludzie tutaj spędzali czas, pracowali, spoty- kali się ze sobą, degustowali i zdobywali wiedzę. Chciał- bym stworzyć miejsce spotkań z architektami, miejsce wymiany informacji i nowych trendów we wnętrzarstwie i instalacjach budynkowych oraz budowie „zielonych” domów i biur z elementami smart. Przy okazji zapraszam do współpracy wszystkie osoby i firmy, które widzą tutaj przestrzeń dla prezentacji swoich produktów czy usług, w zorganizowaniu eventu, warsztatów, webinaru, degu- stacji, wystawy, wernisażu czy innych aktywności. Jeste- śmy otwarci na pomysły i propozycje. No i można tutaj smacznie zjeść. Tak, mamy śniadania, lunche i kolacje. W karcie, chyba jako nieliczni, podajemy kaloryczność naszych potraw, ich skład, wprowadziliśmy oznaczenia „bez glutenu” i „bez laktozy”. Gotujemy z najwyższej jakości produk- tów, głównie ekologicznych. W menu znalazły się dania z moich kulinarnych podróży, ale także potrawy według przepisów mojej babci i mamy. Przyznam, że sam lubię gotować, dlatego zależy mi na tym, żeby to, co serwujemy, było wysokiej jakości, pięknie wyglądało na talerzu i za- chwycało swoim naturalnym smakiem i zapachem. Skąd u Pana zainteresowanie rozwiązaniami smart i eko? Nie ukrywam, że prowadzę firmę budowlaną nie będąc in- żynierem. Nie skończyłem szkoły budowlanej tylko ekono- miczną. Biznesu budowlanego musiałem się nauczyć. Być może to, że nie jestem budowlańcem spowodowało, że kie- dy branża przeszła pierwszą fazę innowacyjności i pojawiły się nowoczesne instalacje, technologie i rozwiązania smart, stała się dla mnie pasją i życiową przygodą. Zrozumiałem, że budownictwo to nie tylko skorupa, ale przestrzeń do ży- cia i pracy, która może być wyposażona w wiele ciekawych funkcji i rozwiązań wpływających na jakość naszego życia i zdrowia, naszą produktywność, koszty prowadzenia dzia- łalności, przyciąganie nowych pracowników, klientów i in- westorów, a na końcu nie szkodząca naszej planecie, którą musimy chronić dla przyszłych pokoleń. Może macie w planach budowę inteligentnych mieszkań? Skąd Pani wie (śmiech)? Tak naprawdę łączymy siły marki W.P.I.P. i Save the planet, i faktycznie chcemy pójść w kie- runku deweloperskim. Nad jeziorem maltańskim mamy jedną z ostatnich, dużych działek, która wymaga zago- spodarowania. Chcemy tam stworzyć budynki o wysokim standardzie obejmującym te wszystkie rozwiązania, o któ- rych mówiłem. Mieszkania będą wyposażone w najlep- szej jakości powietrze, rozwiązania smart oraz elementy OZE, co da właścicielom większy komfort i niższe czynsze i opłaty. Chcemy zbudować markę, która wykroczy poza ambicje firmy rodzinnej, bo tylko to da nam szansę zaist- nieć na rynkach międzynarodowych oraz w świadomości naszych inwestorów i klientów. Myślę, że mamy się czym pochwalić, biorąc pod uwagę dotychczasowe realizacje, a projekt deweloperski nadMaltą pokaże nas z trochę innej strony i pozwoli jeszcze bardziej przekonać się do naszych inwestycji. Chcemy dać gwarancję naszym klientom, że za nami kryje się pewna innowacyjność, jakość, kultura ludzi, ich pasji i zainteresowań. Przy okazji jeśli możemy pomóc naszej planecie na tyle, by przyszłe pokolenia mogły śmia- ło z niej korzystać, to radość podwójna. z
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz