SUKCES PO POZNAŃSKU 5/2023
| MAJ 2023 WARTE POZNANIA | 33 J est ich pięcioro: Monika, Livio, Jakub, Jacopo i Ta- tiana. I nie da się obok nich przejść obojętnie. Skąd pomysł na to miejsce? Monika Pietraszak: Odkąd się poznaliśmy z mężem, wie- dzieliśmy, że swoje życie zwiążemy z gastronomią. Przede wszystkim zobowiązują nas jego korzenie (śmiech). Poza tym wiele lat spędziłam we Włoszech, tam też wychowy- wał się nasz syn Jakub, znamy włoską kulturę i lubimy włoski klimat. Livio Marino: Historia naszej restauracji sięga lat 50. ze- szłego wieku, kiedy mój tata Nicola „emigrując” z Neapo- lu ze swoją ówczesną narzeczoną Anną, otworzył Pizzerię da Nicola w Savonie. Postanowił przywieźć ze sobą pizzę neapolitańską i podzielić się jej smakiem z mieszkańca- mi tego miasta. Do dziś dnia można spotkać mojego tatę przed lokalem w słoneczny letni dzień, witającego gości. Ja spełniam swoją misję w Poznaniu z moją rodziną. Chcę dzielić się z gośćmi swoim doświadczeniem i smakami Ligurii i Neapolu. MP: Oferujemy tradycyjną, ale w nowym i odświeżonym wydaniu, kuchnię włoską, w której się wychowywali- śmy przez ostatnie dekady. Nasi goście nie zaznają tutaj spokoju, ponieważ kucharze często kręcą się po salach i sprawdzają, czy wszystko smakowało! Bądźcie gotowi na te spotkania (śmiech). POZNANIA W SERCU
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz