SUKCES PO POZNAŃSKU 6/2020

sukces PO POZNAŃSKU | CZERWIEC 2020 W przeciwieństwie do popularnych kaw wypalanych w piecach przemysłowych w temperaturze 400 o C, które po dwóch minutach hartuje się szokowo, zimną wodą, co powoduje utratę części walorów olfaktorycznych, ziarna kawy z palarni Lafaye, wypalane są przez około 15–18 minut, w temperaturze dwukrotnie niższej, a następnie chłodzone powietrzem, co pozwala na osiągnięcie do- skonałego smaku i aromatu. Całość procesu jest kontro- lowana przez mistrza, który w razie potrzeby decyduje o wydłużeniu lub skróceniu czasu wypalania, tak by osiągnąć najwyższą jakość z każdej partii dostarczonego ziarna. Dlatego też kawa wypalana metodą mistrzowską uznawana jest za szlachetniejszy napój niż kawa palona przemysłowo. – W bogatej ofercie kaw Lafaye znajdują się, oprócz mojej ulubionej San Juan Antigua z Gwatemali, starannie wypalane ziarna z Kenii, Etiopii, Rwandy, Kolumbii, Brazylii czy Indii – mówi Marta Megger, właścicielka kawiarni. – Na wyspie, poza kawą w ziarnach i mieloną, można również zakupić kawy aromatyzowane o różnych smakach, np. korzennych pierników czy oszałamiającego rumu, doskonałą zieloną i czarną herbatę liściastą Orthodox z Rwandy, mający wiele prozdrowotnych właściwości susz z konopi siewnych, a nawet kubki termiczne czy ekspresy kapsuł- kowe z systemem Nespresso, do których również oferu- jemy kapsułki. W Lafaye znajdzie się także coś dla fanów aktywnego stylu życia – szoty kawowe w postaci kapsułek kawy z dodatkiem suplementów sportowych, takich jak AAKG czy kreatyna. Są to produkty starannie skomponowane dla osób aktywnych i uprawiających sport, które wspomagają efektywność treningów. WEŹ KAWĘ NA SPACER Każdy kto ma ochotę spróbować kawy na świeżym powie- trzu, może ją nabyć w kubku na wynos. – Ponieważ zdaję sobie sprawę z tego, że kupowanie „kawy w ciemno” nie zawsze jest udanym eksperymentem, poprzez regularne zmienianie zawartości młynków chcę, by klienci mogli spróbować najróżniejszych kaw Lafaye, zanim odnajdą swoje ulubione smaki – dodaje Marta Megger. – Ponieważ zamierzam wychodzić z inicjatywami, które mogą zainte- resować fanów dobrej kawy i pomóc w propagowaniu tego szlachetnego napoju, zachęcam do odwiedzenia i polubie- nia mojego pro lu na Facebooku: https://www.facebook . com/Lafaye.Poznan/. Znajdziecie tam Państwo między innymi informacje o wszelkich promocjach i nowościach. KAWA GADŻET Kawa nie tylko łagodzi obyczaje, ale staje się też elementem sku- tecznego marketingu. Pendrive’y, kubki z własnym logo, długopisy czy smycz na klucze odchodzą w za- pomnienie, dlatego właściciele rm chcący wyróżnić się na tle konkurencji i zaskoczyć klientów, jako dopełnienie stra- tegii marketingowej, mogą zaproponować swoim klientom pyszną kawę. – Możemy stworzyć dla Państwa kawę pod marką własną. Kawa świetnie sprawdza się w charakterze gadżetu reklamowego, który przygotowu- jemy w oparciu o kryteria stawiane przez naszych klien- tów. Umożliwiamy także wykreowanie indywidualnego pro lu palenia kaw jednorodnych. Pomagamy w doborze idealnej i specy cznej mieszanki ziaren lub proponujemy klasyczne rozwiązania według preferencji smakowych – dodaje Marta Megger. Lafaye Co ee Point zaprasza również do współpracy rmy (hotele, restaura- cje, gabinety lekarskie i nie tylko), które chciałyby, aby skomponować dla nich wyjątkowe kompozycje smakowe. Cie- kawostką niech będzie, że właścicielka planuje stworzyć unikalną mieszankę kawy dedykowaną mieszkańcom Poznania. – Mam nadzieję, że kawa i herbata Lafaye na stałe zagości w wielkopolskich domach i będzie wam towarzyszyć każdego dnia, podnosząc was na duchu i oferując nieza- pomniane wrażenia smakowe. Zapraszam serdecznie do Lafaye Co ee Point w Galerii Malta (znajdziecie nas koło sklepu Dealz) – dodaje Marta Megger. ❚ WARTE POZNANIA | 33

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz