SUKCES PO POZNAŃSKU 6/2023
| CZERWIEC 2023 WARTE POZNANIA | 31 na naszą restaurację, zapełniły ją w godzinach porannych w porze śniadania, ale także w godzinach wieczornych. Mamy bardzo wielu gości z zagranicy, którzy, jak słyszy- my, nie wyobrażają sobie, aby mieli nocować gdzieś in- dziej niż u nas. W dużej mierze jest to zasługa restauracji. Siedzę z Wami dzisiaj i widzę, że jesteście szczęśliwi. AR-P: Figa to takie nasze kulinarne spełnienie marzeń. Tutaj dojrzeliśmy. Figa to nasz drugi dom. Chciałabym, żeby Figa dalej się rozwijała, aby goście czuli się u nas wy- jątkowo. Jesteśmy restauracją rodzinną z tradycjami i historią. Cieszmy się, że przez tych 10 lat zbudowaliśmy markę, która przyciąga nie tylko smakiem, ale atmosferą, o którą dbamy każdego dnia. Mamy wspaniały zespół, który jest ze sobą zgrany i zżyty. Dobrym duchem restauracji jest nasz menadżer Michał Bzdawka, wspaniała osoba, jest z nami od 7 lat. Michałowi zawdzięczamy dużo spokoju, bo wiemy, że wspólnie z nami wszystkiego dopilnuje i za- dba jak najlepiej o gości. I macie na koncie wiele osiągnięć, jak choćby obec- ność w przewodniku Gault & Millau. AR-P: W żółtym przewodniku byliśmy kilka razy i jest to dla nas wielkie wyróżnienie. W tym roku polędwiczka wieprzowa z naszej wędzarni otrzymała wyróżnienie jako produkt regionalny na konkursie w Muzeum Rolnictwa w Szreniawie. KP: W 2019 roku nasz szef kuchni Dawid Klimaniec zo- stał ogólnopolskim Królem Gęsiny w konkursie Gęsina na św. Marcina za domowy półgęsek, oczywiście z naszej wędzarni. W tym miesiącu kończycie 10 lat. AR-P: Specjalnie na tę okazję szykujemy kolację degusta- cyjną z pairingiem win. Gotować będzie z nami dwóch poprzednich szefów kuchni, którzy u nas pracowali. Bar- tek zaprosił i Lecha, i Dawida, więc gwarantujemy niepo- wtarzalne emocje kulinarne. Mam nadzieję, że będziecie Państwo z nami i wspólnie wejdziemy w ten dziesiąty rok naszej wielkiej przygody. z Figa to takie nasze kulinarne spełnienie marzeń. Tutaj dojrzeliśmy. Figa to nasz drugi dom. Chciałabym, żeby Figa dalej się rozwijała, aby goście czuli się u nas wyjątkowo Od lewej: Taras Verbovetskyi, Michał Wietrzycki, Dorota Mizgała, Piotr Zięta, Olha-Iryna Nadozirna, Bartosz Turowski, Robert Kwietniewski, Michał Bzdawka, Joanna Witkowska, Konrad Przybylski, Sylwia Tomaszkiewicz, Agata Rajczak-Przybylska
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz