| CZERWIEC 2024 NA OKŁADCE | 19 Mają 61 sklepów w całej Wielkopolsce, dwa w Mogilnie, zakład w Swarzędzu, dwa gospodarstwa oraz własną wytwórnię pasz. Zatrudniają ponad 500 osób. Dziennie wyjeżdża od nich około 40 ton wędlin i mięsa. I wszystko ze sklepów szybko znika… Kiedy zrobiłam sondę wśród moich znajomych, od którego rzeźnika kupują wędliny, zdecydowana większość powiedziała: „No jak to od kogo. Od Bystrego!”. Kiedy poznałam rodzinę Bystrych, zrozumiałam, że to ludzie, dla których rzetelność i jakość stoją na pierwszym miejscu, którzy uwielbiają to, co robią. Pewnie dlatego to wychodzi. Sam Andrzej Bystry, który zakładał firmę w 1983 roku, przyznaje, że jest szalenie dumny nie tylko ze smaku, który pokochali ludzie. Jest dumny z rodziny, która wraz z nim prowadzi Zakłady Mięsne Bystry, z dbałości o receptury, które towarzyszą Wielkopolanom od 40 lat i z tego, że co roku przed świętami po białą kiełbasę ustawiają się kolejki. Zbudował markę w czasach marketowego, taniego jedzenia, która dzisiaj broni się sama… ROZMAWIA: JOANNA MAŁECKA ZDJĘCIA: GRZEGORZ DEMBIŃSKI Od lewej: Andrzej Bystry, Jacek Jędrzejczak | MATERIAŁ PROMOCYJNY
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz