SUKCES PO POZNANSKU - LIPIEC/SIERPIEŃ 2020

sukces po poznańsku | LIPIEC/sIERPIEń 2020 J edna z lepszych polskich czekolad”, „Nigdy nie jadłem nic smaczniejszego”, „Pycha!” – te i wiele innych ko- mentarzy i opinii na temat czekolad Terravity można znaleźć w Internecie. Poznańska fabryka to smak, tradycja i wartości. To w Poznaniu, od ponad 30 lat, powstają wyjąt- kowe receptury i smaki, które trafiają do czekoladożerców na całym świecie. Jak pachnie poznańska czekolada? Iwona Łagodzińska, prezes zarządu Terravita: Poznańska czekolada pachnie kakao, mlekiem, pysznymi dodatkami. Pachnie też energią i sercem wkładanym w pracę. Osła- dzamy ludziom życie, każdy kolejny dzień. Pachnie ciężką pracą całego zespołu, pachnie ciekawością nowych produk- tów, nowymi pomysłami i gotowością do ich wytwarzania. Z czym dziś kojarzy się Terravita? Nasza marka to przede wszystkim jakość. Terravita przez lata zapracowała na opinię solidnego producenta. Stawiamy na dobre składniki, sięgamy po naturalne komponenty, podnosimy zawartość mleka i kakao. Myślę, że teraz jest dobry moment, aby przypomnieć się poznaniakom, któ- rzy kiedyś sięgali po nasze tabliczki, a tych, którzy ich nie 22 | NA OKŁADCE znają – zaprosić do słodkiej przygody. Zauważyliśmy też, że jeden z naszych produktów – krem do smarowania pie- czywa czekoladowy oraz orzechowy – jest, oprócz czeko- lad, mocno identyfikowany z marką Terravita. Dziś, kiedy zwracamy szczególną uwagę na to, co jemy i na skład, mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że nasze kremy są wyjątkowe. Nie zawierają oleju palmowego i in- nych sztucznych dodatków, mają za to prawdziwą wanilię. Jesteśmy za to doceniani i obdarowywani bardzo pozy- tywnymi opiniami. Otrzymujemy też nagrody i wyróżnie- nia – w ubiegłym roku – dwie Srebrne Perły Rynku FMCG za linię czekolad Chocola! oraz 250 g mleczna, z żurawiną oraz migdał&kokos. Wasz flagowy produkt? Niewątpliwie tabliczka czekolady. Mamy w swoim portfo- lio bogaty wybór – od 100 gramowych do ważących nawet 250 gramów. Wśród propozycji klasycznych mamy czeko- lady mleczne, gorzkie oraz z nadzieniem. W tych ostatnich występują ulubione dodatki klientów – owoce, zarówno nasze polskie, jak i cytrusy. Królują orzechy – włoskie, laskowe, ale też wprowadzamy inne, np. arachidowe czy nerkowce. Mamy produkty, których smak podyktowany

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz