SUKCES PO POZNANSKU - LIPIEC/SIERPIEŃ 2020

| 59 sukces PO POZNAŃSKU | LIPIEC/SIERPIEŃ 2020 Sofa Bovary / Showroom ARISconcept R E K L A M A Pracowałeś u boku Pawła Mieszały, ale zdecydowałeś się na kolejny krok w swojej karierze, czyli cukiernię w GardenCity. Chciałem się usamodzielnić, a tu na MTP jest duże pole do popisu. Mamy kilka pomysłów na przyszłość, które sukce- sywnie będziemy realizować. Czasami produkcja deserów idzie w skalę masową, ale to nadaje fajnego tempa, a mnie przede wszystkimdaje pewność w działaniu, sprawność w podejmowaniu decyzji, co jest absolutnym atutemna konkursach. Każdy kolejny krok jest zatem bardzo przemyślany w Twojej karierze zawodowej. Działam według takiego motta: jeżeli nie widzimy moż- liwości, to lepiej, żebyśmy sami je stworzyli w dążeniu do swojego celu. Twój cel to sukces na Mistrzostwach Świata w Singa - purze? Finał Chocolate Chef Competition Valrhona miał się odbyć w marcu, po czym w lipcu, a teraz mówi się o wrześniu. Wrzesień to ostateczny termin na przesłanie receptur konkursowych wraz z zdjęciami. Wciąż nie jest znany ostateczny termin konkursu. To bardzo ważna impreza, chociaż nie najważniejsza – to bowiem bardziej konkurs restauracyjny. Ten indywidualny w randze Bocuse d’Or dla kucharzy odbywa się w Lyonie. Jak zatem wygrać ten najważniejszy konkurs w Lyonie Coupe du Monde de la Pâtisserie? Rok wyjęty z życia – to tak na start. Olbrzymi budżet na tre- ningi i stworzenie teamu z najlepszych cukierników z Polski. No i wtedy można próbować zmierzyć się z reprezentantami krajów z Azji oraz Francji, bo to oni dzisiaj są liderami cukier- nictwa na świecie. Jesteś mistrzem Polski w lodziarstwie wraz ze swoim kolegą Jakubem Ćwiklińskim z cukierni w Garden City. Jaki trend w tym dziwnym roku na lody przewidujesz? Myśmy przygotowali deser, w którym lody są jednym z ele- mentów. Tuba zrobiona jest z mirabelki i calamansi. Bardziej przeważa tammirabelka. Wróciliśmy do zapomnianego owo- cu, który daje wielkie możliwości do kreacji w cukiernictwie. Mirabelka pojawi się także wmoich deserach w Singapurze. Może więc dzięki Tobie mirabelka stanie się hitem światowym i będzie tak popularna, jak w ostatnich dwóch latach chociażby calamansi. Życzymy Ci zatem sukcesów w Singapurze i żebyś został przy okazji Am - basadorem Mirabelki! z

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz