SUKCES PO POZNANSKU - LIPIEC/SIERPIEŃ 2020

sukces PO POZNAŃSKU | LIPIEC/SIERPIEŃ 2020 JEŻYCE – KUCHNIE ŚWIATA W JEDNYM FYRTLU Zaglądając na poznańskie Jeżyce, zanurzamy się w feerii zapachów i smaków z różnych zakątków świata, ocieramy się o tradycje odległych kultur, osłuchujemy z rozmowami w egzotycznie brzmiących językach. Mamy poczucie braku jakichkolwiek granic i wrażenie, że łączy nas wspólny stół. Jeżyce – poznańska dzielnica, która na przestrzeni kilku lat dała początek spełnieniu co najmniej kilku marzeń o gotowaniu według tradycji kraju, o którym się śni, w którym się żyło, który się kocha. Niezawodne trzy składniki przepisu na prowadzenie lokalu gastronomicznego z sukcesem, powtarzające się w rozmowach z właścicielami, wymieniane są jednym tchem. To: miłość do kraju, pasja w gotowaniu i Jeżyce. TEKST: MARTA RYBKO | ZDJĘCIA: ARCHIWUM PRYWATNE BOHATERÓW 78 | SMACZNEGO U Aipo

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz