SUKCES PO POZNAŃSKU 7-8/2022

96 | | LIPIEC/SIERPIEŃ 2022 ZDJĘCIA: SŁAWOMIR BRANDT WIELKOPOLSKI KUCHARZ ROKU W yjątkowe wydarzenie – Wielkopolski Ku- charz Roku – Konkurs im. Rafała Jelew- skiego – już za nami. Zwycięzcą tytułu został Paweł Kubera, szef kuchni Restauracji Podanie. Dołączy teraz do grona finalistów 20. edycji Kulinarnego Pu- charu Polski. Gratulujemy! Drugie miejsce w kon- kursie nominowanym zajął Adam Lelewer z Ostoi Chobienice, trzecie – Przemysław Szwak. Gratu- lacje składamy także pozostałym uczestnikom: Dominikowi Świąteckiemu, Kubie Żymelskiemu i Bartoszowi Zajdelowi! Kucharzy oceniało jury w składzie: Marcin Budynek (przewodniczący), Ma- riusz Pieterwas, Paweł Salamon, Tomasz Zdrenka, Magdalena Ossowska, Bartłomiej Witkowski, Da- wid Łagowski oraz Joanna Brodzik, z którą spotka- nie autorskie prowadziła nasza redaktor naczelna Joanna Małecka. Szczególne podziękowania należą się niesamowitej organizatorce wydarzenia Joannie Ochniak. To była wspaniała przygoda! z W OBIEKTYWIE

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz