| LIPIEC/SIERPIEŃ 2023 FESTIWAL PYSZNOŚCI PO RAZ DZIESIĄTY! Przed nami kolejny już Festiwal Fine Dining Week, który odbywać się będzie w kilku największych miastach w Polsce, w tym w Poznaniu. Miłośnicy dobrej kuchni będą mogli skorzystać z oferty menu wielu restauracji w przystępnej cenie. Wydarzenie rusza 5 lipca i potrwa do końca miesiąca. – W festiwalu będą brały udział restauracje casual+ w cenie 99 zł za trzy festiwalowe dania oraz restauracje finediningowe w cenie 179 zł za pięć dań. Dodatkowo dla gości będzie koktajl premium w prezencie – mówi Karolina Piotrowska, Poznań City Manager z Restaurant Club Sp. z o.o. ROZMAWIA: JOANNA MAŁECKA | ZDJĘCIA: ARCHIWUM ORGANIZATORA Co tym razem przygotowaliście? Karolina Piotrowska: Tym razem zaprosiliśmy do udziału kilka wyjątkowych restauracji w Poznaniu, które bardzo postarały się o to, aby goście zapamiętali swoje kolacje na długi czas. Dodatkowo, wspólnie z festiwalowym partnerem, przygotowaliśmy wyjątkowy koktajl, który otrzymają w prezencie do posiłku. Co będzie można zjeść? Zdradzę, że festiwalowi goście będą mogli spróbować na przykład sycylijskiej rurki z kremem na bazie Pecorino Romano oraz pieprzu, ślimaków z boczniakiem i kolendrą czy steka z polędwicy wieprzowej z purée ziemniaczano-cebulowym w towarzystwie żelu dyniowego, sosu demi glace z kaczki w hoisin oraz shiso. Więcej nie zdradzę, a wszystkie festiwalowe menu są do podejrzenia na stronie festiwalu: https://restaurantclub.pl/finediningweek Które poznańskie restauracje wezmą udział w festiwalu? W festiwalu udział bierze fantastyczne The Time, niebanalny Dram Bar: Cocktails & Kitchen, włoskie Essere w Przeźmierowie, tajskie Why Thai, Restauracja Wojciecha Klimasa – Klimat oraz Restauracja Hotelu Platinum – Enjoy. Co zrobić, żeby wziąć udział? Uczestnictwo w festiwalu rezerwuje się z wyprzedzeniem, na konkretny dzień, na stronie wydarzenia: https://restaurantclub.pl/finediningweek, gdzie od razu wybieramy restaurację, konkretne menu (wegetariańskie, rybne lub mięsne) oraz swój prezent dla gościa – koktajl w wersji alkoholowej lub bezalkoholowej. Ile festiwali Fine Dining Week już zorganizowaliście i czym one się od siebie różnią? To będzie dziesiąta edycja wyjątkowego festiwalu Fine Dining Week! Każda edycja różni się od siebie Restauracjami uczestniczącymi oraz oczywiście festiwalowymi menu, które za każdym razem są inne, wyjątkowe i limitowane. Przez lata eksperymentowaliśmy także z samą formułą wydarzenia, chcąc zapewnić gościom jak najlepsze doświadczenie kulinarne i restauracyjne. Zapraszamy! z 18 | ZAPOWIEDZI
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz