SPP 7-8_2024 e-wydanie

| LIPIEC/SIERPIEŃ 2024 86 | W OBIEKTYWIE ZDJĘCIA: AGATA JESSE OBIEKTYWNIE W podpoznańskim Hotelu Edison w Baranowie, odbyła się IX edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024. Do finału zakwalifikowało się 8 zawodników z całej Polski, a najlepszym z nich okazał się Jakub Żymelski, Hotel Antonińska Resort Spa, Leszno, zdobywając 715 pkt. Drugie miejsce zajął Bartłomiej Brzozowski, Stena Line Polska, a na trzecim znalazł się Paweł Stępniak z Hotel Fabryka Wełny z Pabianic. Zawody oceniało profesjonalne jury w składzie: Marcin Budynek, Ewa Wachowicz, Kurt Scheller, Robert Sowa, Jarosław Uściński, Jakub Walczak, Paweł Kubera, Mariusz Siwak. Tradycyjnie konkurs zakończyła „motylkowa gala”, której kulminacyjnym punktem jest tort. W tym roku był on wyjątkowo okazały i piękny, jak przystało na obchody 10-lecia konkursu. Autorem tortu był mistrz cukiernictwa Paweł Mieszała. Podczas motylkowej gali świętowaliśmy urodziny Joanny Ochniak, organizatorki tego pięknego wydarzenia. Galę otworzyła rozmowa z Ewą Wachowicz, którą poprowadziła nasza naczelna Joanna Małecka. z JAKUB ŻYMELSKI WIELKOPOLSKIM KUCHARZEM ROKU 2024

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz