| LIPIEC/SIERPIEŃ 2025 90 | W OBIEKTYWIE WARSZTATY KULINARNE ZE SZCZYPTĄ FINEZJI ZDJĘCIA: AGNIESZKA JAKUBIK Pewnej czerwcowej soboty, zespół Sukcesu po poznańsku uczył się gotować wraz z Jakubem Hamankiewiczem, szefem kuchni SPOT. W menu znalazły się białe szparagi z Wielkopolski, gotowane „minute”, podane z dwoma sosami: klasycznym holenderskim i wyrazistym tatarskim, filet z okonia z jeziora Powidzkiego, doprawiony sosem grenobloise i towarzyszącymi sezonowymi warzywami oraz brioche z poprzedniego dnia, serwowana z aksamitnym kremem angielskim oraz świeżymi truskawkami. Każdy z gości nie tylko obserwował, ale i aktywnie gotował pod okiem mistrza, ucząc się technik francuskich i wykorzystania lokalnych produktów. Dania były nie tylko pyszne, ale i pięknie podane. A w godzinach 18:00–21:00 Akademia SPOT. otworzyła degustację POLSKIE KORKI vol. 12, podczas której zaprezentowano ponad 100 polskich win od 17 winiarzy z różnych regionów kraju. Uczestnicy mieli okazję porozmawiać z producentami, kupić wina oraz sery, jak również poszerzyć wiedzę o narodowym winiarstwie. z
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz