| WRZESIEŃ 2024 64 | POZIOM WYŻEJ Goście kochają Jego tatar, kaczkę szarpaną, sałatki i wszystko, co ma w karcie. Gotuje całym sobą, kocha masło, ma wielkie serce, a uczciwością mógłby obdarzyć cały świat. Nie cierpi sztuczności, fałszywych ludzi, udawanego gotowania i bylejakości. Jego gwiazdką Michelina są goście, którzy przybywają do Republiki Róż by Andrzej Gołąbek z całego świata nie tylko smacznie zjeść, ale spędzić z nim chociaż pięć minut. Andrzej Gołąbek to nie tylko restaurator, świetny kucharz i szef. To człowiek, którego warto mieć obok. ROZMAWIA: JOANNA MAŁECKA-WENZ | ZDJĘCIA: AGATA JESSE OBIEKTYWNIE SZCZĘŚCIARZEM! JESTEM
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz