SUKCES PO POZNAŃSKU 9/2025

| WRZESIEŃ 2025 90 | W OBIEKTYWIE WINOBRANIE W PORCIE SOŁACZ ZDJĘCIA: GRZEGORZ CAPUTA, SUKCES PO POZNAŃSKU To był wieczór, który zapisze się w pamięci uczestników na długo. 30 sierpnia w Porcie Sołacz odbyła się jedyna w swoim rodzaju „Kolacja pod gwiazdami” – wydarzenie, które można nazwać idealnym zakończeniem wakacji. Trzech mistrzów kuchni – Augustine Tiydze, Volodymyr Skulinets (Arche Klasztor) i Roman Serdiuk (Port Sołacz) – stworzyło siedmiodaniowe menu degustacyjne, które poprowadziło gości w podróż przez smaki i aromaty śródziemnomorskiej kuchni. Każde danie miało swój muzyczny i winny akompaniament – starannie dobrane włoskie wina perfekcyjnie podkreślały kompozycje szefów. Tego wieczoru Port Sołacz zmienił się w zaczarowaną włoską winnicę. Stoły oświetlone blaskiem świec, zielone pnącza winogron i dźwięki muzyki na żywo– wszystko to stworzyło atmosferę intymnej, eleganckiej uczty. Goście rozkoszowali się nie tylko jedzeniem, ale i chwilą – rozmowami, uśmiechami i wspólnym celebrowaniem końca lata w wyjątkowym miejscu. z

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz