SUKCES PO POZNAŃSKU 10/2022

NA OKŁ ADCE | 21 | PAŹDZIERNIK 2022 CHCĘ DAWAĆ LUDZIOM PIECZYWO DOBRE Nigdy nie był piekarzem ani cukiernikiem. Jest ekonomistą, człowiekiem o wielkiej pasji i wielkim sercu do tego, co robi. Zna proces wypieku każdego swojego wyrobu. W jego piekarniach pachnie świeżym pieczywem. Nigdy nie był nastawiony na zysk, może dlatego wciąż z ogromną dbałością o każdy produkt nie dopuszcza do swoich piekarni i cukierni polepszaczy. Dziś w portfolio Piekarni i Cukierni Natura jest 21 sklepów, a za chwilę dojdą dwa nowe koncepty. Zbigniew Piskorski , zakochany w rzemiośle, przyznaje, że już nie jeździ rano do swoich zakładów, gdzie wypieka się chleb. Dlaczego? – Bo jest tak dobry, że potrafiłem zjeść cały bochenek, a potem nic nie zostawało dla żony – śmieje się. Od 20 lat sprzedaje ludziom naturalne pieczywo, najlepsze rogale świętomarcińskie, jakie w życiu jadłam, uczy, jak zdrowo jeść i nie zamierza się zatrzymać. ROZMAWIA: JOANNA MAŁECKA | ZDJĘCIA: SŁAWOMIR BRANDT | MATERIAŁ P OMOCYJNY

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz