SUKCES PO POZNAŃSKU 10/2025

| październik 2025 8 | zapowiedzi | MATERIAŁ PROMOCYJNY W Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w Polsce. Foodies będą mogli odkrywać kulinarną różnorodność m.in. w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu. Wśród festiwalowych restauracji w Poznaniu znajdą się m.in. Weranda Caffe, Gusto di Napoli, Bankcook Stary Rynek, Galeria Smaku czy Lavenda Food&Cake. Na stołach królować będą klasyki w nowoczesnym wydaniu oraz odważne kulinarne eksperymenty – od fuzji kuchni świata po zaskakujące słodko-wytrawne kompozycje. Obok dań, które dopiero mogą stać się nowymi ulubieńcami, znajdą się także te już polecane przez Foodies – to właśnie ich rekomendacje nadają ton tej edycji. Burger z ośmiornicą w czarnej bułce z atramentem kałamarnicy, dyniowe ravioli z lodami z koziego sera, a może łosoś wędzony dymem z jabłoni z sosem agrestowym? Każda z propozycji kusi tak bardzo, że wybór jednego menu staje się prawdziwym wyzwaniem. Dlatego najlepiej odwiedzić Festiwal kilka razy i spróbować tego, co Foodies polecają najgoręcej! Popisowe menu w specjalnej cenie Na gości czekają trzydaniowe menu z prezentem, dostępne od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjNajwiększe i najpopularniejsze wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce powróciło w jesiennej edycji „From Foodies For Foodies”, będącej świętem smaku, poleceń i odkrywania nowych menu. RestaurantWeek® to wydarzenie, które ukształtowało polską scenę Foodie – z ponad 2 milionami zarezerwowanych menu, tysiącami restauracji i stale rosnącą społecznością Foodies, chętnie dzielących się swoimi kulinarnymi odkryciami. Jesienna odsłona Festiwalu potrwa od 7 października do 19 listopada, a na gości czekają autorskie, 3-daniowe menu z prezentem. tekst: Karolina Piotrowska | zDJĘCIa: RestaurantWeek® #FromFoodiesForFoodies – RestaurantWeek® powrócił! na 9,99 zł, min. 2 osoby + 10 zł prime time). Z kartą Visa można dodatkowo otrzymać rabat nawet do 40 zł. RestaurantWeek® to doskonała okazja, by spróbować popisowych menu przygotowanych przez topowych Chefów, odkrywać nowe restauracje i dzielić się kulinarnymi doświadczeniami z bliskimi. Rezerwacje już trwają na https://restaurantweek.pl. Wybierz restaurację, datę, godzinę, menu i gotowe! Zaczyna się od BreakfastWeek! BreakfastWeek pozwala zacząć poranek najlepiej, jak potrafisz. Od pierwszego łyka kawy po ostatni kęs popisowego śniadania możesz cieszyć się chwilą w rytmie, który lubisz, w towarzystwie bliskich i ulubionych smaków. O roślinny poranek dobrego dnia dba Alpro. W tej edycji goście mogą odkrywać śniadaniowe menu i kawy przygotowane na napojach roślinnych Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie – 35 zł + opłata rezerwacyjna 6 zł/gość. Do wyboru są dwie propozycje: Alproccino (cappuccino na kremowym owsianym Alpro Barista) oraz Alprolatte (latte na pysznym migdałowym Alpro Barista). Na BreakfastWeek zaprasza partner Festiwalu – marka Alpro, która inspiruje do urozmaicania codziennej diety i odkrywania mocy roślinnych produktów. BreakfastWeek potrwa od 7 października do 19 listopada. Rezerwacje na https://BreakfastWeek.pl z

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz