SUKCES PO POZNAŃSKU - 11/2020

sukces po poznańsku | listopad 2020 18 | ZAPOWIEDZI Warsztaty z Lewiatanem 10 listopada, spotkanie online nt. nowego JPK_VAT z udziałem Mec. Pawłem Kaźmierczaka, dr Krystian Ziemski &Partners Kancelaria Prawna Sp.k. 12 listopada, warsztaty online na temat „Praktyczne wskazówki i porady dla przedsiębiorców ubiegających się o zatrudnienie cudzoziemca – informacje starosty, oświadczenia, zezwolenia na pracę sezonową”, Powiatowy Urząd Pracy w Poznaniu. 18 listopada, spotkanie online, Środowe poranki z PRAWEM PRACY i HR - Szuszczyński Kamińska Kancelaria Prawa Pracy nt. „Powrót do pracy po urlopach macierzyńskich, rodzicielskich i wychowawczych – uprawnienia pracowników i obowiązki pracodawców”. listopad, szkolenie online na temat „Kontrola RODO w MŚP” prelegent Piotr Ludwiczak, Safety First Piotr Ludwiczak i Wspólnicy. Catering na święta Już niedługo Święta Bożego Narodzenia. Co zrobić, żeby spędzić te święta w spokoju i zyskać czas dla siebie? Odpowiedź jest prosta – zamówić catering z Restauracji GARDENcity. – Przygotowując ofertę cateringu świątecznego, pomyśleliśmy o daniach tradycyjnych dla kuchni polskiej, a także o konsumentach ceniących sobie nowoczesne akcenty na domowym stole – mówi Natalia Tarachowicz, dyrektor wsparcia sprzedaży GARDENcity. – Ponieważ nie można sobie wyobrazić Wigilii bez ryb, polecamy ugotowany sous vide filet z łososia z cytryną albo polędwicę z dorsza z palonym masłem i tymiankiem. Dzięki zastosowanej metodzie sous vide, czyli gotowania w niskiej temperaturze, potrawę wystarczy odgrzać w gorącej wodzie i wyjąć z worka vaccum. Pierogi serwujemy klasyczne: z kiszoną kapustą i grzybami lub ruskie. A poszukującym zaskakujących smaków proponujemy te z gęsiną i żurawiną. Na świąteczny obiad polecamy zaś jako pierwsze danie rosół z bażanta. Drugie danie świetnie dopełni wybór wszelkiego rodzaju mięs, od zrazów czy karkówki zaczynając, przez udka kacze confit, na policzkach wołowych duszonych w sosie z trawy żubrowej kończąc. Świąteczna oferta cateringu zawiera także kultowe klasyki: tradycyjne śledzie z cebulką, rybę po grecku, sałatkę jarzynową oraz słodkie desery, takie jak makowiec, sernik czy kostka piernikowa. Dość efektownym dodatkiem na świątecznym stole może być kącik słodkich charmsów, na które złożą się monoporcje brownie, szarlotki czy makaroników. Catering świąteczny oraz pyszne słodkości najlepiej smakują w zestawieniu z serdeczną atmosferą i zegarkiem, któremu raz w roku wypada zgubić rytm. Zamów już teraz! Zamówienia przyjmujemy do 17 grudnia 2020 osobiście, telefonicznie bądź mailowo: ul. Śniadeckich 25, 60-774 Poznań; tel. 602 519 000, gardencity@grupamtp.pl Odbiór osobisty w dniach: 23 grudnia, w godzinach 9.00 – 20.00 24 grudnia, w godzinach 7.00 – 12.00

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz