SUKCES PO POZNAŃSKU 11/2021

| LISTOPAD 2021 92 | W OBIEKTYWIE ZDJĘCIA: Sławomir Brandt ZDJĘCIA: AkademiA Lagom Hyćka nagrodzona R estauracja Hyćka na poznańskiej Śródce po raz kolejny nagrodzona – tym razem otrzymała Hermesa Kulinar- nego przyznawanego przez redakcję „Poradnika Restau- ratora”. Kapitułę plebiscytu wspierają szefowie kuchni, którzy otrzymali statuetki Hermesa w poprzednich latach, a przewodniczy im Joanna Ochniak. Z tej okazji Alicja i Marcin Sadowscy, właściciele Hyćki zaprosili przyjaciół i partnerów na uroczystą kolację. Pysznym daniom towa- rzyszyły wina z Winnicy Turnau. Dziękujemy, że możemy być z Wami. W kolejnym wydaniu magazynu zaprosimy Państwa w podróż do Hyćki właśnie. z J ak poradzić sobie z jesiennymi emocjami; smutkiem, żalem i tęsknotą? Na te oraz wiele innych pytań pró- bowali odpowiedzieć uczestnicy jesiennej edycji Akade- mii Lagom, która odbyła się na początku października w hotelu Sheraton Poznań. Spotkanie rozpoczęła Joanna Karlik – Knocińska, która wprowadziła w tematykę jesieni oraz przybliżyła lagom czyli szwedzką filozofię umiaru i równowagi. Goście spotkania wzięli udział w wykładach i warsztatach prowadzonych przez Kamilę Popadowską, Beatę Sadowską oraz Miłosza Brzezińskiego. Dowiedzieli się na nich między innymi jak ważne jest odżywianie zgodnie z porami roku, dzięki czemu wzmacniamy swój organizm dostarczając mu sił witalnych, jak poradzić sobie z jesiennymi emocjami; smutkiem, żalem i tęsknotą oraz jak wspierać nasze zdrowie fizyczne i emocjonalne prostymi technikami oddechowymi. Kolejne spotkanie już w styczniu. Aktualne informacje dostępne w mediach społecznościowych Akademii Lagom oraz na www.akademialagom.pl Jesienna Akademia Lagom

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz