| LISTOPAD 2023 Pachnie obłędnie. Artem Melnyk: Dziękuję. Właśnie wyserwowaliśmy kilka naszych dań. Muszę przyznać nieskromnie, że jest u nas bardzo smacznie. Jeśli te dania smakują tak, jak wyglądają, to na pewno tak jest! AM: Smakują lepiej! W pierwszym roku funkcjonowania restauracja zdobyła tytuł trzeciej wśród najlepszych restauracji Wielkopolski głosami czytelników „Głosu Wielkopolskiego”. Co Was wyróżnia? AM: Przede wszystkim wyróżnia nas to, że pracujemy na swoich produktach. Wszystko robimy sami. Dbamy o każdy detal na talerzu, żeby danie było kompletne. W okolicy mamy restauracje, które serwują typową kuchnię polską. Chcieliśmy to przełamać i dać gościom na talerzu lokalne smaki, ale podane i skomponowane w sposób nowoczesny. Odrobina egzotyki w menu też jest zawsze obecna. Co jest w menu? AM: Menu konstruujemy z myślą o każdym. Mamy coś dla mięsożerców czy wegetarian. Nasze menu składa się z mięsa białego, czerwonego, mamy makarony, burgery, sałatki, pyszne zupy i obłędne desery. Wśród przystawek mamy do wyboru mięso, rybę czy bardzo wymagający kozi ser. W przygotowanie każdego z dań wkładamy mnóstwo pasji i serca. Nasz tatar wołowy ma aż 21 składników! Ludzie upodobali sobie mus z łososia, a najchętniej sięgają po karkówkę. Sylwia Ginter: To jest nasz prawdziwy hit! AM: Poza tym wiele osób wraca na makaron udon z panierowanym tofu. Bardzo dobrze sprzedają się też bułeczki bao w trzech wersjach do wyboru: z chrupiącym tofu, wędzonym kurczakiem i boczkiem. Dlatego wspomniałem, że nie rezygnujemy z odrobiny egzotyki. Jak tu trafiłeś? AM: Zaprosił mnie szef kuchni, który otwierał tę restaurację. Z czasem właściciele zaproponowali mi prowadzenie kuchni. | MATERIAŁ PROMOCYJNY Przy czteroosobowym stoliku w Restauracji InSIDE w Fałkowie panowie jedzą lunch. Na kolejny powoli trafia łosoś, karkówka, bułeczki bao z chrupiącym tofu. Pachnie obłędnie. Z kuchni wychodzi chef Artem Melnyk, który uśmiecha się szeroko, a towarzyszy mu Sylwia Ginter, managerka restauracji. Za chwilę zabiorą mnie w podróż po wyjątkowych smakach, której już nie mogę się doczekać… ROZMAWIA: JOANNA MAŁECKA | ZDJĘCIA: AGATA JESSE OBIEKTYWNIE, ARCHIWUM PRYWATNE KUCHNIA PROSTO Z SERCA 28 | WARTE POZNANIA
RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz