Fitness Biznes 01/2022

AMIX ZERO PRO WHEY NATIVE PÓŁKA CENOWA: $$$ Izolat dużego, brytyjskiego producenta, który w naszym kraju słynny jest z produkcji su- plementów najwyższej jakości. Surowiec Zero Pro Whey Native patentowany jest marką „PRONATIVE”, technologia produkcji jest podobna do wyżej wymienionego Iso Whey Zero, a ilości leucyny, czyli najważniejszego aminokwasu białkowego, są do 15 proc. większe względem konkurencji. Jest to jedyne znane mi białko, które w wersji bezsma- kowej jest w stanie zbliżyć się do wspomnianego na początku Extensora, gdyż ilość protein, jaką osiąga, dochodzi prawie do 95 proc. W wersjach smakowych te wartości będą bliższe 90 proc. i do tego smakują obłędnie, zarówno na wodzie, jak i mleku. CECHY CHARAKTERYSTYCZNE: • Ogromna procentowa zawartość białka • Bazuje na patentowanym surowcu • Słodzony m.in. stewią • Wyśmienite aromaty • Podstawowa gama smaków • Może się lekko pienić OLIMP PURE WHEY ISOLATE 95 PÓŁKA CENOWA: $$$-0) Jeżeli czytałeś poprzedni artykuł, obecność tej firmy nie powinna cię dziwić. Rodzimy gigant, którego suplementy sprzedawane są na całym świecie i u którego najwyż- sza jakość produkcji jest tak pewna jak to, że jutro rano wzejdzie słońce. Wszystkie aspekty praktyczne są na dobrym poziomie, ilości białka oscylują w okolicach 86 proc. w masie mokrej (czyli około 90 proc. w masie suchej). Chcesz pewniaka? Kup białko Olimpu. Jakieś wady? Raczej nie, chociaż w moim mniemaniu poprzednie propozycje są odrobinę smaczniejsze. CECHY CHARAKTERYSTYCZNE: • Białko pewnego producenta z wysokimi restrykcjami produkcji • Ogromna procentowa zawartość protein • Praktycznie bez wad • Podstawowa gama smaków TREC BOOSTER ISOLATE PÓŁKA CENOWA: $$$- Kolejny polski gigant, u którego jakościowe aspekty produkcji muszą być na najwyż- szym poziomie. Obecnie pod skrzydłami Afolfarmu, czyli producenta leków. Pomi- mo iż Trec jest dużym konkurentem Olimpu, tak Booster Isolate raczej konkurencji nie ma. Owo białko wychodzi poza utarte „izolatowe” schematy. Po pierwsze seria „Booster” jest nastawiona na jak najlepsze wrażenia smakowe, więc nie znajdzie- my w nim największych ilości protein (choć wciąż nie są małe). Po drugie, gęstość gotowego szejka jest delikatnie odbiegająca od standardowej, co moim zaniem, jest bardzo dobrą alternatywą dla większości rzadkich izolatów. CECHY CHARAKTERYSTYCZNE: • Dodatek liofilizowanych owoców • Dużo większa gęstość niż typowy izolat • Przyzwoita procentowa zawartość białka • Bardzo dobre aromaty • Podstawowa gama smaków • Niespotykana, wyjątkowa gama smakowa (np. muffin z truskawkami) 50 |RYNEK I TRENDY Fot. materiały prasowe

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz