SUKCES PO POZNAŃSKU 3/2023

| MARZEC 2023 24 | WARTE POZNANIA TU JEST W Komnacie Smaku pachnie kaczką, zrazem z jelenia, owocami morza i buraczkami. Marek powoli nalewa do kieliszków czerwone wino, uśmiechając się od ucha do ucha. W tle gra piękna, nastrojowa muzyka, palą się świece. I mimo tego, że wieczór dobiega końca, chciałoby się posiedzieć dłużej. Czynna od wtorku do niedzieli restauracja w Pałacu Jaśminowym w podpoznańskim Batorowie czeka na kolejnych gości, by móc zaproponować im to, co ma najlepszego – pyszne dania stworzone z serca przez kulinarnych mistrzów. A to wszystko w bardzo przystępnych cenach, dla każdego... ROZMAWIA: JOANNA MAŁECKA | ZDJĘCIA: BONDERPHOTOGRAPHY Marta Kucemba-Stryjewska, manager gastronomii: Smakuje Wam? Odpowiadamy wspólnie: Bardzo. Żal jeść (śmiech). Marianna Kucemba, wedding manager: Bardzo się cie- szymy. Co to jest za miejsce? To jest nasza restauracja, która funkcjonuje niezależnie od imprez, które organizujemy w pałacu. Jeśli w sali ja- śminowej pojawiają się goście, wtedy zasłaniamy specjal- ne kotary i zachowujemy intymność. Proszę nie bać się więc przyjść do nas, kiedy widzicie Państwo gości wesel- nych. Na pewno nikt nikomu nie będzie przeszkadzał. Co można u Was zjeść? Serwujemy tradycyjną kuchnię polską, ale w nowocze- snym wydaniu. Mamy wspaniały zespół kucharzy i cu- kierników, którzy tworzą cuda. Goście uwielbiają nasze żeberka z pyrą z gzikiem, kaczkę, zraza, risotto z sanda- czem, a latem króluje chłodnik. Robimy też swoje lody czy candy bary. Można u nas kupić przetwory własnej ro- boty, takie jak: soki, oliwy, pasty, dżemy, powidła. I to wszystko można u Was spróbować? Nawet trzeba! Wypiekamy też swoje chleby, a od maja za- praszamy na grillowe przysmaki do Chaty Grillowej. A coś dla wegetarian? Mamy wspaniałe makarony, sałaty i dania dla dzieci. PYSZNIE! | MATERI Ł PROMOCYJNY

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz