SUKCES PO POZNAŃSKU 11/2022

| LISTOPAD 2022 Mamy tutaj dla Was dwie propozycje menu. Wersja mięsna to pieróg z ciasta kolendro- wego nadziany pad thai’em z wołowiną i jajkiem (przystawka), dynia i kurczak w korzennej paście curry z południa Tajlandii, gotowana w mleku koko- sowym z pomidorkami koktajlo- wymi i orzechami nerkowca (danie główne) i maślane ciasto imbirowe z całymi gruszkami (deser). Więcej nie zdradzamy – rezerwujcie! Zostając w klimacie Azji, polecamy ko- lejną tajską restaurację – Do Środka. Znaj- duje się w samym centrum malowniczej Śródki z widokiem na słynny mural, „którym zachwycił się cały świat” (National Geographic Polska, 7.03.2017 r.)! Pod- czas Festiwalu jako danie główne w wersji mięsnej zjemy tu kaczkę z kleikiem ryżowym, teriyaki, pak choi i kalare- pą. Opcja wege to kalafior z pietruszką, wegańskim demi glace, grapefruitem, szalotką i shitake. Słodkim zwień- czeniem uczty w obu wersjach będzie tahini z morelą, karmelem i cytrusami. PIZZA! Halo, halo! Czy są tu fani pizzy? Jeśli tak, to koniecznie zajrzyjcie do mieszczącej się przy ulicy Woźnej 5 Pizzaio- li! W menu nic innego jak pizza. Wersja mięsna to pizza gialla nudja z sosem z żółtych pomidorów, mozzarellą, pikantną kiełbaską, bazylią i oliwą. Wersja wege to pizza burrata basilico na pulpie pomidorowej, z całą burratą, sosem bazyliowym na bazie pesto, oregano, bazylią i oliwą. Na deser praw- dziwie włoski przysmak, czyli tiramisu z wiórkami czekolady. Mamma mia! AUTORSKIE MENU W OKAZYJNEJ CENIE! 69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich gości na końcu rezerwa- cji) – tylko tyle zapłacicie za trzydaniowe, autorskie menu spoza karty składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Dodat- kowo w ramach zamówienia każdy pełnoletni gość Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy koktajl. Fe- stiwal Restaurant Week odbędzie się w ponad 30 mia- stach w największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lu- blinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, na Warmii i Mazurach, a także w Radomiu i Częstochowie. Miejsca można już rezerwować na stronie Festiwalu. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Re- staurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal potrwa do 13 listopada. z Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl ZAPOWIEDZI | 19

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz