SUKCES PO POZNAŃSKU 2/2024

| LUTY 2024 Jest tu przestronnie, wygodnie i z klasą. Są dwie sale, gdzie znajdują się piękne stare fotele, stoliki, szafy z książkami i „Sukcesem”, sala barowa i mniejszy pokój dla fanów cygarowego szaleństwa. Zabytkowe cegły na ścianach szepczą swoje historie sprzed lat, z sufitu spoglądają żarówki otoczone kapeluszami, a w tle słychać pianino. Patryk Gagatek, współwłaściciel DASH: Jak widzisz, jest tutaj bardzo kameralnie. To celowe. Stawiamy na jakość, a nie na ilość. Chcemy, by nasi goście czuli się tutaj dobrze. Kołatka to pewien rodzaj biletu i jak sama zauważyłaś, nie każdy może wejść. Nie chcę powiedzieć, że robimy selekcję, jednak pełnymi garściami czerpiemy z kultury picia koktajli w czasach prohibicji, gdzie miejsca takie jak nasze były wyjątkowo sekretne i niedostępne wprost z ulicy. Kto tutaj przychodzi? PG: Goście świadomi, poszukujący nieoczywistych miejsc na mapie Poznania, z pewnością osoby powyżej 30. roku życia. Nie ma nic piękniejszego niż poczucie, że pierwsza wizyta naszych gości już zmienia ich w stałych bywalców, choć jeszcze o tym nie wiedzą (śmiech). Adam Sobolewski, menadżer: Są to ludzie o szerokiej wiedzy na temat koktajli. Na półkach mamy około 150 rodzajów etykiet, więc jest w czym wybierać (śmiech). Nasi goście to też osoby ceniące komfort przestrzeni i komfort obsługi. Można śmiało powiedzieć, że tutaj każdy zatraca się w miejscu i czasie. Czym jest koktajl? AS: Koktajl to swego rodzaju zabawa smaków, zapachów i aromatów. Chcemy tutaj z naszymi gośćmi doświadczać, spędzać czas, rozmawiać o tym, co mają w szklankach. PG: Każdy koktajl w naszej karcie ma swoją historię, skądś pochodzi, a jego składniki są nieprzypadkowe. Chętnie o tym opowiadamy. Zresztą cała załoga kelnerów i barmanów, którzy z nami pracują, to grupa wybitnych fachowców w tym temacie, na czele z Adamem. Oprócz tego, że serwujemy koktajle z karty, to można u nas zamówić coś spoza – wtedy pytamy o preferencje smakowe, upodobania. Dopasowujemy koktajle do gustu, dnia, a czasem nastroju. Mamy też coś spod lady, o co warto zapytać (śmiech). | MATERIAŁ PROMOCYJNY WARTE POZNANIA | 31 Stawiamy na jakość, a nie na ilość. Chcemy, by nasi goście czuli się tutaj dobrze

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz