SUKCES PO POZNAŃSKU 4/2024

| KWIECIEŃ 2024 31 na realizację kolejnych pomysłów i na eksperymenty kulinarne. Mamy bazę produktów, na których pracujemy, ale chcemy poszerzać je o inne propozycje. Przykładowo, mieliśmy rolkę z camembertem w panko z wędzonym łososiem i to się doskonale przyjęło, chociaż brzmi abstrakcyjnie. Za każdym razem, kiedy stworzymy nowe danie, wspólnie je degustujemy i decydujemy, czy zasługuje na pozycję w menu, czy nie. RK: Ludzie kochają nasze rolki, ramen, kaczkę, którą robimy od podstaw, czy węgorza. Mamy wspaniałą wołowinę w postaci bulgogi, ryby, makarony, i tych 15 zup, a wśród nich mój ulubiony bulion z kaczki – kamo ziru. MB: W tym miejscu muszę dodać, że w naszej kuchni nie korzystamy z półproduktów, wszystko robimy sami. Węgorza w teriyaki na przykład gotujemy w teriyaki w naszej kuchni jako jedni z nielicznych w Poznaniu, jeśli nie jedyni. Nie boicie się trochę tej przeprowadzki i tego, że klienci, którzy przychodzili do Was tutaj, tam nie przyjdą? RK: Oczywiście, robimy sondę wśród naszych gości, informujemy o zmianie miejsca. MP: Niektórzy mówią: super, na pewno przyjdziemy. Inni ubolewają, że idąc w sobotę na zakupy nie wpadną do nas na ramen. Cieszymy się na nowe otwarcie i wierzymy, że tam też drzwi nie będą się zamykały. DG: To jest też moment na otwarcie się na nowych gości. Jeżyce są mocno rozwinięte gastronomiczne i dla nas jest to ekscytujące, bo oznacza nowe wyzwania. A my lubimy wyzwania. MP: Oraz koktajle i kolekcję win, które będziemy rozwijać, a tutaj nie mieliśmy do tego przestrzeni. RK: Poza tym przy Kościelnej będziemy mieć ogród zimowy, ogródek zewnętrzny i własne miejsca do parkowania. Jestem pewien, że Art Sushi doskonale odnajdzie się w nowej lokalizacji. Jak tak tu siedzę i z Wami rozmawiam, jestem pod wrażeniem tego, jak bardzo Wam się chce. I tego, że Pan, Panie Ryszardzie, na to pozwala. RK: Ja się cieszę, że mam tak kreatywny zespół. Chłopaki mają świetne pomysły i nie widzę powodu, dla którego miałbym się z tym nie zgodzić. Skoro chcą wymyślać, kreować, to byłbym dziwakiem, gdybym ich blokował. Dlatego wiem, że przy Kościelnej zaczniemy nowy rozdział. Z taką ekipą jestem o to zupełnie spokojny. Serdecznie zapraszam wszystkich, którzy byli już u nas, ale i tych, którzy chcieliby spróbować naszej kuchni i naszej atmosfery. Już nie możemy się doczekać. z

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz